19.5.2014

Surrealismus!

Salvador Dali -jäljennökseni elää ja voi hyvin. Kuvia olisi nyt siis luvassa. Ensin pari videonpätkää ja aihetta, jotka ovat minulla pyörineet päässä maalatessani!

Berliinin ihanan Dali-museon mainosvideo. Kävimme poikaystäväni kanssa tuolla viime syksyisellä Berliinin reissullamme, oli kyllä museoista parhain. Oli sanoinkuvaamattoman mahtavaa nähdä Dalin kuvitustöitä, kymmeniä ja taas kymmeniä luonnoksia yhtä teosta varten, veistoksia, valokuvia, maalauksia, grafiikkaa, videoita, ja mitä kaikkea! Vaikuttavaa. Ainiin, tässä se video.
http://www.daliberlin.de/die-ausstellung 

Muun muassa nämä pätkät esitettiin museossa videokollaasissa. Katsoin ne istuen läpinäkyvällä kirkkaalla tuolilla hämärässä huoneessa. 

Yläkerrassa eräässä huoneessa oli huultenmuotoisia tuoleja, joilla oli yllättävän mukava istua. Samassa huoneessa joku toinen vierailija itki.



Tämä kuva tosin on museon ulko-oven lähettyviltä, vierailun jälkeen. Mietin kauan, miksi olen noin surkeana. Poikaystäväni otti kyllä toisenkin kuvan, en nyt löydä sitä, mutta muistelisin etten siinäkään näyttänyt erityisen riemastuneelta. Olenko rauhallinen? Surullinen? Onnellinen? Ainakin olen täynnä kysymyksiä juuri nyt!

Nyt siihen jäljennökseen!

Klikkaa toki isommaksi. :)




Tätä tehdessäni opin kyllä paljon maalaamisesta. Kurssin opettajalta sain arvokkaita ohjeita. Yleensä minulla on suuria vaikeuksia ottaa vastaan kritiikkiä erityisesti keskeneräisistä töistä, mutta opettajan "voisiko olla niin, että..." -tyylinen lähestymistapa oli erittäin miellyttävä ja opettavainen. Silloin sain itsekin miettiä, miten kehittäisin maalausta. Sain aivan uudenlaista innoitusta maalaamiseen! Minulla on vielä kurssin toinen maalaus kesken, mutta toivottavasti ehdin kesällä maalata omiakin juttuja!


Translation: I have finished my Salvador Dali -imitation and here it is!

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos ystäväiseni. <3 Ajattelin, että laittaisit jonkin nasevan kommentin, mutta nyt olen positiivisesti yllättynyt. :D

      Poista
  2. Kaikkea sinäkin minusta luulet!

    VastaaPoista