6.4.2014

Musiikkia maaliskuisina öinä.

Viime kuussa Rovaniemi on tuntunut erityisen hyvältä kaupungilta asua. Täällä on ollut esiintymässä yllättävän mukavasti sekä suurempia yhtyeitä, että paikkakunnan poppoota. On ollut kivaa, kun baariin lähtemiseen on ollut hyvä syy.

14.3. Kävimme vilkaisemassa Kotipelto & Liimatainen duon akustista soittelua Amarillossa. Hirveää paloa en heidän musiikkiin koe, mutta koska keikka oli ilmainen, niin mikäs siinä. Ihan hauska homma oli, paljon sakkia pienessä tilassa, mm. ärsyttävä yritysporukka. Soitetut biisit olivat lähinnä covereita, olisin halunnut kuunnella enemmän miesten vanhaa musiikkia, kuten Stratovariusta ja Sonata Arcticaa. Mutta ihan komiasti soittivat niitä kaikille tuttuja legendaarisia yleisönhuudatusbiisejäkin. Ihan Paranoidiin eivät lähteneet, joku roti sentään.


15.3. Seuraavana päivänä Tivolissa olikin merkittävämpi esiintyjä, nimittäin Poisonblack. Viimeksi heidän keikallaan olen ollut joskus Simerockissa, olisikohan ollut vuotena 2007. Hirviästi en ole sen koommin heidän musiikkiaan harrastanut, enemmän olen kuunnellut laulajan Ville Laihialan edellistä, jo kuopattua bändiä, Sentencediä. Siispä Sentenced-nostalgiat olivat ainakin minulla vahvasti läsnä. Asiaan vaikutti myös vahvasti Sami Lopakan (hänkin entinen Sentenced-jäsen) romaani Marras, jota olin lukenut viimeaikoina.

Poisonblack soitti sairaan hyvin, tykkäsin kovasti ja olin ihan fiiliksissä. Laihialan ääni oli teräskunnossa. He muistivat menehtynyttä ystävää, mikä sai minut herkistymään.



28.3. Oli Stam1nan vuoro soittaa Tivolissa. Heitäkään en ole livenä nähnyt sitten vuoden 2011 Qstockin. Minulla Stam1na on aina toiminut livenä. Ihan sama, vaikken uusinta levyä ollut kuunnellutkaan vielä kokonaan. Oli todella hauskaa päästä hyppimään ja ottamaan osumaa edessä vyöryneestä pitistä. Lasimurskaa kengänpohjissa, hevilettiä kasvoilla.




29.3. Menimme Grandeen kuuntelemaan Vindictiven levynjulkkarikeikkaa. Heitä ennen soitivat myös Autumn Death ja Temor. Mulla oli luonnosvihko ja mustekynä mukana, eli viihdyin haha. No kyllähän se musiikki myöskin rytisi hyvin!

On vain ollut mukavaa! Vähän niinkö olis pienimuotoiset festarit jaettuna pitkin kuukautta.
Kuvat on otettu hellun luurilla. En ole viitsinyt kuskata omaa kameraani juuri mihinkään, lisäksi omassa Mokiassa ei tällä kertaa toimi kamera! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti